نکاتی از درس یازدهم علوم ششم(شگفتی های برگ)
شگفتی های برگ
1-سلول های گیاهی:از همه ی سلول ها محکم تر هستند زیرا علاوه بر پوسته ی دیواره ای،اسکلتی از جنس سلولز که مستحکم تر از غشاع سلولی است دارد.علت سبز دیده شدن گیاهان در زیر میکروسکوپ به دلیل وجود گلدانه های سبز است.
2-اندام رویشی:اندامی است که سبب رشد گیاه می شود شامل ریشه،ساقه و برگ گیاهان با استفاده از نور خورشید می توانند غذا بسازند.
3-اگر روی برگ محلول ید بریزیم به رنگ ابی تیره در می اید که نشانگر نشاسته است.برگ در اثر غذاسازی نشاسته تولید می کند.
4-هیچگاه به لوله ی الکل به صورت مستقیم حرارت نمی دهند زیرا الکل اتشگیر است.
5-قند در دانه هایی مثل گندم،ذرت،برنج،جو،سیب زمینی به صورت نشاسته است.در دانه های افتاب گردان،بادام،گردو،فندق،کلزا در اثرات تغییرات شیمیایی به روغن و در نخود،لوبیا و سویا به پروتئین تبدیل می شود.
6-غذا در گندم،ذرت و لوبیا در دانه و در نیشکر و سیب زمینی در ساقه و در کاهو و کلم در برگ و در تربچه و چغندر در ریشه و در هلو،سیب و هندوانه در میوه و در زعفران در گل ذخیره می شود.
7-اغلب تولید کننده های دریا جلبک ها هستند.
8-در عمل فتوسنتز گیاه اب و املاح،نور و کربن دی اکسید را گرفته و در عوض غذا،اکسیژن و مقداری بخار اب تولید می کند.
9-اگر روی برگ را با پارچه ای ضخیم بپوشانیم و بعد از مدتی به ان محلول ید بزنیم ابی نخواهد شد.
نظرات شما عزیزان: